"Tuza Hayat Verdik"

Faydalı Bilgiler

Salçanın üzerinde küf oluşuyorsa tuz ve zeytinyağı ile bir tabaka yapılması küflenmesini engelleyecektir.Ayrıca uzun süre saklanmasını da kolaylaştıracaktır.

Kuru baklagilleri haşerattan korumak için içine tuz atmak yeterli olur.

Lavbodan kötü kokular geliyorsa içine bir avuç kalın tuz atmak fayda verir.

Yemeklerde tuz en son koyulursa hem yemek lezzetli olur hem de daha çabuk pişer.

Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın. Bir kaç dakika kaynatın.

Yumurtaların kolay soyulması için tuzlu suda haşlayın.

Ekmekleriniz küflenmesini önlemek için ekmek kutusuna biraz tuz koyun.

Elinize sinmiş balık kokusundan kurtulmak için, TUZ'a batırılmış bir parça limon kabuğunu avuçlarınızın içinde ovalayıp suyla durulayın

Buzdolabınız bozuldu ise, temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı tuz atın, şişeleri daldırın yeterince soğuyacaktır.

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.

Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız tertemiz olacaktır.